All Posts By

Kristine Germundsson

Efterskole Mad og opskrifter

Julen på Himmerlands Ungdomsskole

December 24, 2017

Hej derude!

Nu er det tid til endnu et indlæg her på bloggen. Denne gang kommer det til at handle om julen, og til sidst i indlægget kan I finde en rigtig god opskrift. Julen er en tid fyldt med traditioner, gode stunder og ikke mindst hygge. Denne jul har været anderledes for mig, da jeg jo går på efterskole. Det har dog ikke betydet, at der ikke har været skruet op for julestemningen og traditionerne.

På efterskolen har vi både lavet juledekorationer, pyntet op til den store guldmedalje, spist masser af julemad, spillet pakkeleg, åbnet julekalendre og danset om juletræet. Det har været en helt speciel tid fyldt med gode oplevelser. De sidste tre dage inden juleferien var ekstra specielle, for her skulle vi blandt andet forberede det store julemøde.

Til julen hører selvfølgelig også søde sager. Jeg har været i gang med at bage flere forskellige slags julekager, og her får i opskriften på nogle rigtig gode klejner.

Klejner – 50 stk:

 • 830 gram mel
 • 165 gram margarine
 • 80 gram gær
 • 1/3 spsk. kardemomme
 • 3,5 dl. lun mælk
 • 5 æg
 • 1 dl. sukker
 • Palmin til kogning

 

Lun mælken i en gryde og opløs gæren deri. Mel og margarine smuldres sammen i en skål, og den lune mælk med gær tilsat hældes over. Tilsæt derefter resten af ingredienserne og ælt dejen godt. Sæt nu dejen et varmt sted, og lad den hæve i cirka 1 time. Dejen rulles ud, og skæres ud til små paralellogrammer. Derefter vrides klejnerne, og koges i palmin til de er gyldenbrune. Efter afkøling er klejnerne klar til at blive spist. Velbekomme!

Tip: Klejnerne kan med fordel pyntes med glasur.

Sidst men ikke mindst vil jeg ønske jer alle en glædelig jul.

Knus <3

Journa10 Oplevelser og rejser

Juletur til Aarhus

December 7, 2017

Hej derude!

Onsdag den 29. november var jeg en tur i Aarhus med Journa10, og det vil jeg selvfølgelig fortælle jer lidt om. Formålet med turen var at lave nogle forskellige opgaver med udgangspunkt i julen. Først besøgte vi Den Gamle By, hvor der var godt fyldt op med julepynt og julestemning. Her var vores opgave at fange julestemningen og derefter lave en lille radio reportage ud af det. I kan høre resultatet herunder:

 

 

Efter at have fået masser af julestemning i Den Gamle By gik turen videre til strøget, og her var der bestemt også fyldt med julestemning. Gaderne var prydet med en flot julebelysning og duften af brændte mandler var at finde overalt. På strøget var vores opgave lidt mere udfordrende. Vi skulle tage mindst 3 såkaldte street-fashion billeder. Man skal spotte en person med et fedt outfit, og derefter spørge om man må tage et billede af deres outfit. Det gav os en del udfordringer, men efter et par kolde timer, fik vi endelig skudt vores billeder. I kan se resultaterne herunder:

 

   

Som afslutning på turen skulle vi høre en times foredrag om podcast og podcast genren true crime. Det var spændende og jeg lærte lidt mere om hvad en podcast er. Herefter gik turen hjemad til HU, og så var den dag også gået.

Knus <3

 

 

 

 

Oplevelser og rejser

Østrig 2017

November 14, 2017

Hej derude!

Nu er det efterhånden ved at være lang tid siden, at jeg har været aktiv her på bloggen. Før efterårsferien var jeg en tur i Østrig med min efterskole, og det kom der denne vlog ud af. Håber I vil tjekke den ud!

Knus <3

 

 

 

 

Mad og opskrifter

Skønne efterårshorn med æble og karamel

October 22, 2017

Efteråret er over os, og rundt omkring i havnerne er æblerne ved at være spiseklare. For mange kan det godt være et problem at få spist alle de mange æbler, men sådan skal det ikke være.  Æbler kan bruges til mange forskellige ting, og selvfølgelig også i kager. Jeg har her fundet en virkelig god opskrift på en ny variation af de skønne kærnemælkshorn. Hornene er simple at lave, men smager fantastisk godt. Det er bare med at finde bagegrejet frem og komme i gang!

 

Tid: 30 minutter + Hvile

Antal: 16 stk.

Ingredienser:

 • 320 gram hvedemel
 • 200 gram blødt smør
 • 1 dl. kærnemælk
 • 2 spsk. sukker
 • Kornene fra 1 vaniljestang
 • 20 gram gær
 • 2 knivspids salt

Fyld:

 • Karamel creme af 1 dåse sød kondenseret mælk
 • 3 æbler

Pynt:

 • 1 æg til pensling
 • Perlesukker
 • Hakkede mandler

 

 

Fremgangsmåde:

Flæk den kvarte vaniljestang og skrab kornene ud. Bland mel, sukker, vanilje og salt godt sammen.

Blandingen smuldres sammen med smør. Rør gæren ud i den kolde kærnemælk og ælt det hurtigt sammen med dejen. Stil dejen tildækket på køl natten over. Hvis tiden ikke er til det, kan dejen i stedet hæve ved stuetemperatur i et par timer.

Del dejen i to lige store klumper. Rul dejen ud i en cirkel, og skær derefter dejen i 8 ’lagkagestykker’.

Kom en tsk. karamel samt 2 æblebåde i hver og rul dem sammen til horn. Pensl med sammenpisket æg, og drys med finthakket mandler samt perlesukker.

Hornene skal nu bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter.

Velbekomme!

Indretning

5 fede bolig items

September 24, 2017

1: Hay timeglas – 79,00 kr. // 2: Menu JWDA Metallic Lamp Brushed Steel – 1495,00 kr. // 3: Moebe standing mirror 20 cm – 299,00 kr. // 4: Lyngby Porcelæn, Vase – Fra 179,95 til 1599,95 kr. // 5: By Lassen Kubus 4 lysestage – 979,00 kr.

 

Hej derude!

Som I nok allerede har gættet, vil jeg i dette indlæg give jer lidt inspiration. Jeg elsker selv at indrette, og jeg har derfor udvalgt 5 items, som jeg selv synes er mega fede. Disse items kan være en del af indretningen i stort set alle rum, og er også fede hver for sig.

Knus <3

 

 

 

Efterskole

Starten på efterskole

September 19, 2017

Hej derude!

Jeg tænkte, at jeg lige vil fortælle lidt om starten på mit efterskoleophold. Jeg startede på skolen den 6. august 2017, og det var en meget mærkelig dag. Alle mine følelser kørte rundt. Jeg var både spændt, nervøs og lidt bekymret for hvordan det hele ville komme til at gå. Den første tid har jeg haft det som om, jeg bare var på lejrskole, men jeg er heldigvis ved at vænne mig til, at det er her jeg skal bo det næste år.

De første to uger var introuger. Her lavede vi en masse forskellige aktiviteter for at lære hinanden at kende. Vi havde blandt andet en høvdingebold turnering, og en masse forskellige aktivitetsløb. Det var ret hårdt for mig, da programmet var meget stramt, og jeg skulle vænne mig til nye omgivelser og nye mennesker.

Den 21. august begyndte jeg i skole. Jeg går på en linje som hedder Journa10. Indtil videre synes jeg det er mega fedt. Vi laver en masse forskellige ting, og det er aldrig kedeligt. På linjen handler det meget om journalistik, billeder og film. Det er alt sammen noget som jeg interesserer mig meget for. Når man har Journa10 har man ikke de normale skolefag, og det er faktisk meget rart lige at få en pause. 

Skolen jeg går på er vildt hyggelig, og der er en mega god stemning. Jeg bor på gangen Vest, og her er vi i alt 20 piger. Vi har vores eget køkken og fællesområde. Gangen ligger meget centralt, så det er positivt. Jeg bor på værelset Ertebølle sammen med min roomie Anja. Vores værelse er næsten helt nyt, men meget lille og med knirkende senge. 

Alt i alt har jeg haft en god efterskolestart, og sådan håber jeg bare, at det fortsætter.

Knus <3

Journa10 Oplevelser og rejser

På tur til vestkysten

August 31, 2017

Hej derude!

I tirsdags var jeg på tur ud af huset med min efterskole. Det var en vildt hyggelig tur, som både indebar afslapning og skolearbejde. Vi tog blandt andet billeder med et spejlreflekskamera, men vi havde faktisk også dronen i luften. Det kom der nogle mega fede billeder ud af, og jeg synes helt klart, at I skal tjekke dem ud i galleriet ovenfor.

Knus <3

 

Efterskole

Hvorfor valgte jeg efterskole?

August 28, 2017

Hej derude!

Som jeg fortalte i mit første indlæg, går jeg på efterskole lige nu. Derfor tænkte jeg, at jeg lige vil fortælle lidt om, hvorfor jeg har valgt at tage på efterskole. Det har faktisk altid været planen, at jeg skulle på gymnasiet lige efter folkeskolen.

I vinters begyndte jeg dog at spekulere på, om det nu egentlig også var det rigtige for mig. Jeg følte mig ikke helt klar til at tage på gymnasiet, og da jeg er en person, som er perfektionistisk og går op i, at jeg klarer mig godt, tænkte jeg, at det ville være godt med et år, hvor jeg kunne slappe lidt af. Desuden vil jeg gerne have en masse nye udfordringer, oplevelser og venskaber.

Jeg havde kigget på en efterskole, og jeg var på besøg for første gang på efterskolernes aften. Derefter besluttede jeg mig for at søge ind, og jeg kom faktisk ikke ind med det samme. Jeg var først på venteliste i et par uger, og så var jeg heldig at få en plads. Og her sidder jeg så i dag på den efterskole, jeg besøgte en kold januaraften. Jeg er vildt glad for min beslutning, og jeg håber virkelig, at jeg får et fantastisk år.

Knus <3

Diverse

1st blogpost ever

August 22, 2017

Hej derude og velkommen!

Det kommer nok som en overraskelse for jer, men jeg har valgt at starte en blog. Mit navn er Kristine Germundsson, og jeg er 15 år gammel. Jeg bor tæt på Ejer Bavnehøj – Et af Danmarks højeste punkter. 

Lige nu går jeg i 10. klasse på Himmerlands Ungdomsskole i Havbro, og her skal jeg tilbringe det næste år. Jeg vil beskrive mig selv som en glad, åben og nysgerrig pige. I min fritid elsker jeg at tilbringe tid med min familie, mine venner og at hygge mig på efterskolen.

Hvorfor har jeg valgt at starte en blog?

Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Bloggen startede som et skoleprojekt, men jeg har egentlig altid gerne ville udforske denne platform. Jeg synes, at det er en god måde at komme ud med sine tanker, følelser og holdninger. Blogindlæg er nemlig meget nede på jorden, og noget som både blogger, og læser kan hygge sig med.

Hvad vil I kunne se på bloggen?

Her på min blog vil I kunne finde en masse forskelligt indhold. Der vil blandt andet være indlæg om indretning, mad, efterskole, oplevelser og rejser. Det er dog overhovedet ikke fastlagt. Bare følg med, så må vi se hvad der sker.

 

Knus <3