Mad og opskrifter

Skønne efterårshorn med æble og karamel

October 22, 2017

Efteråret er over os, og rundt omkring i havnerne er æblerne ved at være spiseklare. For mange kan det godt være et problem at få spist alle de mange æbler, men sådan skal det ikke være.  Æbler kan bruges til mange forskellige ting, og selvfølgelig også i kager. Jeg har her fundet en virkelig god opskrift på en ny variation af de skønne kærnemælkshorn. Hornene er simple at lave, men smager fantastisk godt. Det er bare med at finde bagegrejet frem og komme i gang!

 

Tid: 30 minutter + Hvile

Antal: 16 stk.

Ingredienser:

  • 320 gram hvedemel
  • 200 gram blødt smør
  • 1 dl. kærnemælk
  • 2 spsk. sukker
  • Kornene fra 1 vaniljestang
  • 20 gram gær
  • 2 knivspids salt

Fyld:

  • Karamel creme af 1 dåse sød kondenseret mælk
  • 3 æbler

Pynt:

  • 1 æg til pensling
  • Perlesukker
  • Hakkede mandler

 

 

Fremgangsmåde:

Flæk den kvarte vaniljestang og skrab kornene ud. Bland mel, sukker, vanilje og salt godt sammen.

Blandingen smuldres sammen med smør. Rør gæren ud i den kolde kærnemælk og ælt det hurtigt sammen med dejen. Stil dejen tildækket på køl natten over. Hvis tiden ikke er til det, kan dejen i stedet hæve ved stuetemperatur i et par timer.

Del dejen i to lige store klumper. Rul dejen ud i en cirkel, og skær derefter dejen i 8 ’lagkagestykker’.

Kom en tsk. karamel samt 2 æblebåde i hver og rul dem sammen til horn. Pensl med sammenpisket æg, og drys med finthakket mandler samt perlesukker.

Hornene skal nu bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 12-15 minutter.

Velbekomme!

No Comments

Leave a Reply